GÜNE İYİ BAŞLAMANIN İKİ SIRRI: BİR SABAH YÜRÜYÜŞÜ ve BİR GÜZEL KAHVALTI!
Sevgili Dostlar…
Yağmurlukları dolaplardan çıkarırken, "bu yaz da bitti" derken, sırada "Pastırma Yazı" da olduğunu hatırlatan sıcak günler yaşıyoruz. Yaz bitse de ne gam? Önemli olan her güne güzel başlayabilmek, İstanbul'un en "büyülü mevsimi" sonbaharın da tadını yaşayabilmek. Bunun için size enerjinizi diri tutacak iki önerimiz var: "Yürüyüş Yolları Haritası" armağanımız ile bir "Sabah Yürüyüşü" ve artık haftanın 7 gününe yayılan güzel bir "Armada Kahvaltısı"!
"Yürüyüş Yolları Haritası", yıllardır İstanbul'un tarihi merkezinin korunarak tanıtılmasına çalışan Armada Otel'in öncülüğünde ve "Tarihi Merkez İçin Sivil Girişim" projesi kapsamında hazırlanmış bir harita. Bütün önemli büyük şehirlerde olduğu gibi, gezginlerin sahip olduğu vakte göre, yürüyerek keşfedebilecekleri yerleri ve değerleri gösteren, süreleri kısadan uzuna doğru çeşitlenen 4 temel güzergahı içeriyor. Haritaya Murat Belge'nin metinleri de eşlik ediyor.
Öte yandan, sizlerden gelen istek üzerine, Marmara Denizi, Sultanahmet Camii ve Ayasofya’nın aynı anda seyredilebildiği İstanbul’un “en kıdemli terası”nda, sadece Pazar sabahları değil, artık haftanın her günü kahvaltı hizmeti sunuyoruz... İster sakin ve kesintisiz bir iş görüşmesi, ister dost ve arkadaşlarınızla buluşmak için, şehrin gürültüsünden uzak ama ondan çok da uzaklaşmadan kahvaltınızı yaparak, güne enerjik başlayabileceksiniz... “Açık Büfe” tarzında düzenlenen “Pazar Kahvaltısı” (45 TL/ kişi) aynı biçimde devam ederken, hafta içinde, kahvaltılıklar masalarınıza servis edilecek. Böylece hem bütçeden (35 TL/ kişi) hem zamandan da kazanacaksınız! Bekliyoruz!
|
* Pastırma Yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan deyim. Bazı yıllar birkaç kez yaşanır, bazen de hiç görülmez... ...Pastırma yazı deyimi, pastırmanın bu dönemde hazırlanmasi sebebi ile ortaya çıkmıştır. Gece ve gündüz arası sıcaklıkların birbirine yakın ve sıcak olmasi sebebi ile; pastırmanın en ideal sekilde kuruması bu dönemde olur. Dünyanın pek çok yerinde yaşanan bu dönem Almanya'da "kocakarı yazı", İsveç'te "Azize Birgitta yazı", Amerika Birleşik Devletleri'nde "Yerli yazı" (Indian summer) gibi adlar alır." (Kaynak: Vikipedi)
|